Credenza tarjoaa
vankkaa tietämystä, pitkää käytännön kokemusta
ja luotettavaa kumppanuutta

Credenza on vuonna 2000 perustettu henkilöstöjohtamisen kysymyksiin erikoistunut suomalainen asiantuntijatalo.

Tuotamme tieto- ja taitopalveluja, jotka auttavat organisaatioita ja esimiehiä ihmisten johtamisen arjessa.

Panostamme siihen, että Credenza on huippuosaava apuri ja mutkaton yhteistyökumppani.

Oma organisaatiomme on kiinteältä ytimeltään varsin kevyt, mutta vankka osaajaverkostomme kasvattaa voimavarojamme ja täydentää osaamistamme aina kun tarvitaan. Näin pystymme pienestä koostamme huolimatta tarjoamaan korkealaatuista erikoisosaamista ja yksilöllisesti räätälöityä palvelua, ei pelkästään pienille, vaan myös isoille asiakkaille. Kustannustehokkaasti.

Joukoissamme työskentelee vain mukavia ihmisiä, jotka ovat perusteellisesti perillä ihmisalojen teorioista,
mutta ajattelevat silti käytännönläheisesti ja pyrkivät ratkaisuihin, jotka ymmärtävät työyhteisöjen ja johtamisen päivittäistodellisuutta. Kanssamme on helppo ratkoa ja kehittää.

Työyhteisöjen tavallista sitkeämmissä ongelmatilanteissa luottoapurinamme toimii TyöyhteisöKlinikka.

Haluamme omalla panoksellamme edistää johtamista, joka osaa arvostaa inhimillistä kyvykkyyttä ja muuntaa sitä hyväksi palveluksi, paneutuneeksi asiantuntija-avuksi, huolehtivaksi hoivaksi, tilanneviisaaksi toiminnaksi, ilahduttaviksi tuotteiksi ja uutta luovaksi ajatteluksi.

"Jos organisaatioissa ymmärtäisiin ihmismielen toimintalogiikkaa yhtä hyvin kuin taloushallinnon, koneiden ja tehokkaiden tuotantoprosessien logiikkaa, meillä olisi huomattavasti tuottavampia ja paremmin voivia työyhteisöjä." Näin ajattelin siihenastisen työkokemukseni perusteella - ja se sai minut pistämään pystyyn Credenzan.

Nyt runsaat 15 vuotta myöhemmin ajattelen edelleen samoin ja olen asiasta entistä vakuuttuneempi, sillä vastaan ei ole tullut vielä yhtään asiakasta tai organisaatiota, jota ihmisosaamisen lisääntyminen ei olisi hyödyttänyt.

Yhdessä asiakkaiden kanssa olemme saaneet aikaan innostuneempia työyhteisöjä, yhteistyöhenkisempiä työporukoita, toimivampia työympäristöjä, sujuvampia muutosprosesseja, taitavampia esimiehiä, vähemmän stressaantuneita tiimejä ja ylipäätään järkevämpää henkilöstövarallisuuden johtamista.

Ihmisten toiminnan ymmärtäminen on aina ollut tarpeellista johtamisosaamista, mutta tänä päivänä se on kahta tarpeellisempaa:
Kun tekniikka levittäytyy työpaikoille ja muuttaa toteuttavat rutiinit koneiden työksi, se pistää ihmiset töihin, joissa on ajateltava itse. Samalla se siirtää tuotantoprosessien ratkaisevimmat vaiheet henkilöstön korvien väliin ja tekee organisaatioista yllättäen paljon aiempaa riippuvaisempia inhimillisestä tekijästä, inhimillisestä logiikasta, inhimillisistä prosesseista ja inhimillisestä dynamiikasta.

Joten tulevaisuuden menestystarinat kirjoitetaan mitä todennäköisimmin siellä, missä ymmärretään inhimillisiä toimintaperiaatteita, arvostetaan henkilöstön älyä ja taitoja ja saadaan aikaan hyvää yhteistyötä.

Tiina Laupiainen
Credenzan johtava asiantuntija